Budget recept
Traybakes
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Kibbeling met broccoli en krieltjes

1/2

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 9702

Bereiding

Je hebt een oven met bakplaat en een magnetron nodig.

  • Voorbereiding
  • Prik een paar gaatjes in het zakje broccoli.
  • Verwarm de broccoli in het zakje in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt.
  • Laat de broccoli in het zakje nog 2 minuten nagaren.
  • Strooi wat zout en nootmuskaat over de broccoli.
  • In een combi magnetron verwarm je eerst de broccoli in de magnetron en daarna de oven voorverwarmen.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.

  • Snij de parika in reepjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  • Als de voorgegaarde krieltjes groot zijn, halveer ze dan.
  • Verdeel de krieltjes, broccoli, paprika en de bevroren kibbeling over de bakplaat met bakpapier.
  • Zorg dat de kibbeling, zoveel als mogelijk, bovenop de groente en krieltjes liggen.
  • Eventueel nog wat zout en peper over het geheel.
  • Besprenkel met olijfolie.
  • Plaats de bakplaat in de oven voor 17 minuten. Schep halverwege alles door elkaar.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram diepvries kibbeling
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 450 gram voorgegaarde krieltjes gekruid of naturel
  • 1 rode parika
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie extra vierge
  • Bakpapier
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. 600 gram
  • Kibbeling € 3,00
  • Broccoliroosjes € 2,80 1)
  • Krieltjes € 1,00
  • Rode paprika € 1,00
  • Totaal voor 2 personen € 7,80

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

1) Broccoliroosjes zelf snijden? 1 stronk broccoli van 500 gram koop je al voor € 2,00.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.