Budget recept
Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Stamppot rauwe andijvie met chorizo

1/2

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 9408

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig en voor de chorizo en uitjes een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Ontvel en snij de chorizo in kleine blokjes.
  • Snij de sjalotjes in halve ringen.

  • Bak de chorizo, zonder bakmiddel, knapperig en haal uit de pan.
  • Bak de sjalotjes in dezelfde pan bruin.
  • Kook de aardappelen, met een beetje zout, gaar en giet af.
  • Voeg een paar flinke scheuten melk of kookroom toe en stamp. Beetje gemalen peper?
  • Voeg de andijvie toe en stamp.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 250 gram fijngesneden andijvie
  • 200 gram chorizo
  • 2 sjalotjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Melk of kookroom
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (mei 2025)

  • Totaal gewicht p.p. 500 gram
  • Andijvie € 1,40
  • 500 gram aardappelen € 1,10
  • 200 gram chorizo € 4,30
  • Sjalotjes € 0,30
  • Totaal voor 2 personen € 7,10

Serveren

Serveer de andijviestamppot op een bord en strooi er de chorizo en uitjes overheen.

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.