Gehaktballetjes met pittige tomatensaus, rijst en sperziebonen
1/2
2/2
>
Klik voor groter formaat en
> voor meer afbeeldingen.
Receptnummer 8205
Bereiding
Je hebt een hapjespan en koekenpan nodig en voor de sperziebonen en rijst een kookpan.
- Voorbereiding
- Kook de rijst zoals je gewend bent.
- Kook de sperziebonen voor plm. 7 minuten gaar.
- Snij de ui in hele fijne snippers.
- Snij de knoflook heel fijn.
- Bak de kleine soepballetjes in een scheutje olie voor plm. 6 minuten.
- Haal uit de pan en fruit de ui en knoflook in dezelfde pan voor plm. 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe en roer er de kruiden door.
- Voeg de gehaktballetjes toe.
- Laat het geheel, al roeroend, op laag vuur nog 3 minuten pruttelen.
- Als de saus te dik is voeg dan een scheutje water toe.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 250 gram kant-en-klare verse rundersoepballetjes
- 250 gram zilvervliesrijst (je koopt 400 gram of meer)
- 400 gram tomatenblokjes (blikje)
- 200 gram diepvries gebroken sperziebonen
- 1 flinke ui
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Kosten voor 2 personen (juli 2025)
- Totaal gewicht p.p. 600 gram
- 250 gram rundersoepballetjes€ 3,75
- 300 gram zilvervliesrijst € 0,55
- 400 gram tomatenblokjes (blikje) € 0,70
- 200 gram sperziebonen € 0,50
- 1 ui € 0,30
- Totaal voor 2 personen € 5,80
Tip(s)
Als je de gehaktballetjes zelf maakt ben je nog goedkoper uit.
Hou je van spicy? Voeg dan wat Chilipoeder toe tegelijk met de kruiden.
Prijzen kunnen afwijken
De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.
Serveren
Serveer op een bord. Strooi wat nootuskaat over de sperziebonen.