Budget recept
Pasta's
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Spaghetti bolognese met geraspte kaas

1/2

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 9202

Bereiding

Voor de spaghetti heb je een kookpan nodig en voor het gehakt en de groente een hapjespan met deksel.

  • Voorbereiding
  • Was en snij de wortel, paprika en courgette in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.

  • Kook de spaghetti al dente zoals op het etiket vermeld: ongeveer 7 minuten.
  • Bak het gehakt rul en gaar in een beetje olie. Bak de ui en knofllook mee. Voeg wat zout en peper toe.
  • Voeg de gesneden groente toe en bak mee voor plm. 5 minuten.
  • Voeg de passata toe en laat met deksel op de pan minstens 15 minuten pruttelen.
  • Giet de spaghetti af en deponeer op een bord.
  • Schep de bolognese op de spaghetti.
  • Serveer met de geraspte kaas en de basilicum.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram spaghetti naar keuze
  • 250 gram gehakt naar keuze
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke wortel of winterpeen
  • 1 kleine courgette of een halve grote
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram passata (gezeefde tomaten) naar keuze
  • 100 gram geraspte kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Gedroogde basilicum
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. plm. 700 gram
  • Spaghetti € 0,50
  • Gehakt € 1,75 (kiloprijs plm. € 7,00)1)
  • Paprika € 1,00
  • Wortel € 0,45
  • Courgette € 1,00
  • Ui € 0,40
  • Knoflook € 0,20
  • Passata € 1,70
  • Geraspte kaas € 1,152)
  • Totaal voor 2 personen € 7,15

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

Tip(s)

1)Gehakt per kilo kost plm. € 7,00. Vries het in porties van 250 gram in.

2)Geraspte kaas in voordeelverpakking kost plm. € 4,60 voor 400 gram.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.