Budget recept
Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Zuurkool met geitenkaas en appel

1/2

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 9801

Bereiding

Voor de ovenschotel heb je een ovenschaal van pakweg 30cm nodig en voor het stoven van de zuurkool een pan.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Was en snij de appel in hele kleine blokjes.
  • Snij de rookworst in dunne plakjes.
  • Smelt de boter in de pan en voeg de uitgelekte zuurkool, wijn, appel en rozijnen erbij.
  • Laat het geheel zachtjes stoven voor 10 minuten, zonder deksel op de pan.

  • Schep de helft van de gestoofde zuurkool in de ovenschaal.
  • Verdeel de helft van de puree hier overheen.
  • Verdeel de helft van de rookworst hier overheen.
  • Dan weer een laag zuurkool, puree en rookworst.
  • Bedek het geheel met de aardappelschijfjes.
  • Plaats de schotel in de oven voor 30 minuten.
  • Verkruimel de geitenkaas en strooi, na 20 minuten, over de aardappelschijfjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450 gram kant-en-klare aardappelpuree
  • 520 gram naturel zuurkool
  • 200 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 1 rookworst
  • 1 appel
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Handje rozijnen, blank of rood
  • 50 gram roomboter
  • 125 ml witte droge wijn
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. 850 gram 1)
  • Kant-en-klare aardappelpuree € 1,70 2)
  • Zuurkool naturel € 0,70
  • Aardappelschijfjes € 0,80
  • Verse geitenkaas € 1,45
  • Rookworst € 1,45
  • 1 appel € 0,70
  • Witte droge wijn € 0,70
  • Totaal voor 2 personen € 7,50

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

Tip(s)

1) Mogelijk is 1700 gram teveel. Vries dan 1/3 deel in. 1 portie.

2) Maak de aardappelpuree zelf, dan bespaar je € 1,00.

Geen jus? Ook geen restje?

Maak het eenvoudig zelf en wat heb je nodig?

  • Maggi juspoeder naturel € 0,70
  • Optie: Gebakken uitjes € 1,20 voor 150 gram
  • Optie: Tomatenketchup € 1,20 voor een halve liter
  • Water.
  • Doe de juspoeder in 300 ml water en breng aan de kook.
  • Optie: Voeg 2 eetlepels gebakken uitjes toe.
  • Optie: Voeg een flinke scheut tomatenketchup toe.
  • Warm nog even goed door en klaar.
  • De helft (150 ml) is voldoende voor dit gerecht. De rest kun je bewaren in de koelkast.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.